FRI FRAKT över 699 kr. till Bring ombud*

Waveboard - Casterboard för surfaren

Waveboard kallas också för casterboard och har två hjul monterade i varsin ända av brädan. Hjulen kan rotera 360 grader, vilket medför att du kan göra massor av roliga manövrar på brädan. Att åka på en waveboard kräver bra teknik, men när du väl har lärt dig kommer du uppleva den härliga känslan av att cruisa fram på gatan. Kom ihåg att använda skydd när du kör med waveboarden. Alla Justcools waveboards kommer från märket Streetsurfing som ”uppfann” brädan och fortfarande utvecklar nya modeller.

Read moreRead less

Waveboards för barn och vuxna

Waveboarden som också kallas ”The wave” uppfanns på 80-talet av Streetsurfing från Kalifornien. Namnet waveboard kommer av att brädan för dig framåt på ett böljande sätt, likt när man surfar en våg i vattnet. Idéen till waveboard kom från lokala surfare som ville kunna utöva sin passion även när det var dåligt väder på havet.

Waveboarden påminner om en skateboard, men den kräver en helt annan teknik. En waveboard har två snurrbara hjul och lika många plattor att stå på. Plattorna är monterade på en böjlig och fjäderliknande stång som kallas torsion bar. Genom att föra fötterna i en S-liknande rörelse rör sig waveboarden framåt utan att man behöver nudda marken.

För att stå på en waveboard krävs det bra balans och det skadar heller inte att har ett par rörliga höfter. Waveboarden finns i två storlekar, vilket möjliggör att även mor och far kan vara med när det ska surfas på asfalten.

Waveboard används som del av undervisning i flera skolor för att lära barn om grundläggande rörelseprinciper och motorik. Du kan också ta med waveboarden till skateparken, det finns massor av roliga tricks du kan lära dig! Kom bara ihåg att använda skydd när du kör waveboard, se gärna vårt sortiment av skydd.