Leverans från 79 kr.
Min kundvagn

Mini Cart

Skridskoåkning i Skåne, Göteborg och Stockholm!

Skridskoåkning i Skåne, Göteborg och Stockholm!

Letar du efter någonstans att åka skridskor i närheten av dig eller är du på besök i en annan stad och vill ut på isen? Isåfall har vi letat fram några bra och mysiga ställen att åka skridskor på. Här finns massa att göra både på höstlovet, jullovet och vinterlovet! Vi börjar med några populära inomhusbanor och går därefter över på några naturliga utomhus ställen där man kan åka skridskor, både sjöar och utomhusrinkar. På långt dem flesta ställen kan man åka gratis och har du inte egna skridskor så kan man hyra skridskor till ett rimligt pris. Några ställen erbjuder även slipning av skridskor till ett billigt pris.

Kockum Fritid i Malmö har något för alla, dem öppnade sin ishall här i Oktober. Här kan man om Onsdagar spela ishockey men puck och klubba och på Lördag och Söndag så har dem öppet för allmän skridskoåkning!

Olympiarinken i Helsingborg är en ishall som erbjuder två olika hallar. En som ägnar sig till ishockey och en till allmän åkning eller konståkning. Här kan man även prova på Curling! Efter skridskoåkningen kan man gå en promenad på den fina Kullagatan!

Rambergsrinken i Göteborg är perfekt till skridskoåkning i vintertiden. Här kan man även låna åkbockar/åkstöd och hjälm gratis.

Allhallen är en ishall som ligger Skå, Stockholm. Även här finns möjlighet till både ishockey och skridskoåkning.

Ishallarna har olika öppningstider och vi rekommenderar att man själv undersöker när banan är öppen. Vädret spelar såklart en stor roll på sjöisbanor och på grund av de höga elpriserna är några ishallar stängda.

 

Skridskoåkning på sjöar

Alla sjöar och vattenhål kan användas till skridskoåkning, men man måste vara uppmärksam på om isen är tjock nog till skridskoåkning. Det finns ett krav från myndigheterna att tjockleken på isen på mindre sjöar ska vara minst 13 cm och minst 20 cm på dem större sjöarna. Håll ett öga på om där är uppsatt en skylt från kommunen som visar att isen är tjock nog för skridskoåkning. Är där ingen skylt så bör du undvika att gå ut på isen.

 

Där finns riktigt många möjligheter för utomhus skridskoåkning i Sverige. Här kommer en lista av dem mest populära ställena:

Trekantens sjöisbana vid Stockholm är en kilometer lång bana som plogas upp på Trekanten när isen är tillräckligt tjock. Denna sjöisbana är perfekt om man vill ut i naturen och åka skridsko utomhus.

I Göteborg finns många möjligheter till natur isåkning. Bland annat vid Härlanda Tjärn kan man åka på naturis om vintern!

Malmö Folkets park erbjuder utomhus åkning hela vintern. På vintern förvandlas plaskdammen till en isbana med fri entré alla dagar.

 

Hur gammal måste man vara för att åka skridskor?

Barn kan börja åka skridskor redan vid 3-4 årsåldern. Vi rekommenderar justerbara skridskor, så kan barnet växa i skridskorna.

 

Vilka skridskor borde jag köpa?

Det finns både skridskor till Ishockey och till konståkning. Skridskor gjorda till ishockey är en bra start för nybörjare eftersom dem har ett bra stöd och är lättare att lära sig än skridskor till konståkning.

 

Borde jag använda skyddsutrustning när jag åker skridskor?

Kom ihåg att alltid använda hjälm när du åker skridskor, det gäller både barn och vuxna. Vi rekommenderar en hjälm eller skate hjälm och skydd till knä, armbågar och handleder. Vuxna kan också råka ut för skador på isen, därför rekommenderar vi även vuxna att använda utrustning.

 

Hur ofta ska jag slipa mina skridskor?

Skridskor bör slipas någon gång då och då. Vi rekommenderar att du slipar dina skridskor minst en gång per år, men det beror såklart också på hur ofta du använder dem. Kom ihåg att alltid torka av skenan efter varje åk, då kan du undvika att få rost på dina skridskor!